Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Personenalarmering

Bent u regelmatig alleen in uw eigen huis? Met personenalarmering kunt u uw zelfstandigheid behouden. Want stel dat er wat mis gaat. Met een druk op de knop waarschuwt u iemand als dat nodig is. Zij bellen uw contactpersoon, die bij u langskomt.

(Mobiele) Personenalarmering

Veilig, zeker en comfortabel in uw eigen huis. Thuiszorg Het Friese Land wil graag dat dat zo blijft. Gaat er toch iets mis, dan bent u met één druk op de alarmknop in verbinding met de alarmcentrale. Bijvoorbeeld wanneer u zich niet lekker voelt of wanneer u gevallen bent en niet meer kunt opstaan. Met personenalarmering waarschuwt u iemand als dat nodig is, dag en nacht, vanaf elke plek in huis, of daarbuiten. Dat is een veilig gevoel. U ontvangt een (hals)zendertje met een alarmknop. U kunt kiezen uit grofweg twee systemen; een vaste opstelling in huis en los los apparaatje voor buitenshuis. Zo heeft u 24 uur per dag het gemak van directe hulp als het nodig is. Dat is prettig voor u, maar ook voor uw familie, vrienden en buren.

Wie komt u helpen?

U bepaalt zelf wie de meldcentrale belt, zodra u alarm slaat.

1. Een eigen contactpersoon
U kunt kiezen voor alarmopvolging door bijvoorbeeld uw dochter of de buurman. U geeft hen een huissleutel of toegangscode. Als u alarmeert, waarschuwt de meldcentrale de eerste contactpersoon. Bij geen gehoor wordt nummer twee gewaarschuwd en vervolgens nummer drie.  U kunt uiteraard ook de thuiszorg op de laatste plaats zetten, zodat er altijd iemand komt.

2. Een medewerker van Thuiszorg Het Friese Land
Bij zogenaamde professionele alarmopvolging komt een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land naar u toe als u op de alarmknop drukt. U bent verzekerd van snelle, deskundige en professionele hulp bij een alarm. Onze verzorgenden en verpleegkundigen staan zeven dagen per week, dag en nacht voor u klaar.

Hoe komt de verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land bij u binnen?
Uw huissleutel bevindt zich in een sleutelkluis bij u thuis. Via een code opent de verpleegkundige de sleutelkluis en komt zo bij u binnen. Of u maakt gebruik van Telelock, een elektrisch slot dat buiten niet te zien is en met de telefoon van de verpleegkundige geopend kan worden.

Kosten alarmering

1. Apparatuur
U betaalt maandelijks een bedrag aan de leverancier van de apparatuur. Dit bedrag bepaalt uw leverancier en hangt mede af van uw zorgverzekering. Thuiszorg Het Friese Land heeft goede (kortings-)afspraken met het Hulpmiddelencentrum en CSI.

2. Verpleegkundige bereikbaarheid voor pashouders van Thuisleven
Wilt u gebruikmaken van de 24-uurs bereikbaarheid van Thuiszorg Het Friese Land en bent u nog niet in zorg bij ons? Word dan pashouder van onze service Thuisleven voor € 19,- per jaar. U ontvangt dan vier keer per jaar het magazine Thuisleven en u kunt met uw hele huishouden gebruik maken van aantrekkelijke kortingen en activiteiten. Ook op personenalarmering.

3. Professionele alarmopvolging
Wilt u dat een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land bij u langskomt als u alarmeert? De rekening stuurt Thuiszorg Het Friese Land naar u of uw zorgverzekering, afhankelijk of u een geldige indicatie heeft voor ongeplande zorg of kunt krijgen.

Aanvragen

Personenalarmering vraagt u aan via Thuiszorg Het Friese Land. Wilt u weten of u korting krijgt op de apparatuur, neem dan contact op met uw verzekering.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

24/7 hulp in geval van nood.
Vanaf iedere plek, binnen of buiten.
Met een druk op de knop schakelt u hulp in.
Zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis.
Professionele zorg binnen handbereik.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in

Ervaringen

  • Prima voor elkaar. Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend.

    Zorgkaart Nederland
    anoniem
  • De hulp was deskundig, betrokken en invoelend, vriendelijk en waar nodig kordaat.

    Zorgkaart Nederland
    anoniem

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in