Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Leefstijlmonitoring

Als bij u of bij uw naaste de diagnose dementie is gesteld, of als er een sterk vermoeden is van dementie en u zelfstandig woont, kunt u hulp krijgen via leefstijlmonitoring. Leefstijlmonitoring zorgt bij mantelzorgers voor meer gerustheid en minder belasting.

Inzicht in het leefpatroon

Leefstijl- of leefpatroonmonitoring geeft inzicht in langzame veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende dementerenden. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma kunnen wij en u als mantelzorger informatie krijgen over het functioneren van thuiswonende ouderen.

Monitoren op afstand

Met behulp van leefstijlmonitoring zien we een crisissituatie vaak aankomen, waardoor we eerder kunnen ingrijpen. We hebben namelijk een beter beeld van de actuele situatie. Zonder dat er camera’s aan te pas komen, kunnen wij en/of de mantelzorgers op afstand een oogje in het zeil houden, zonder dagelijks langs te hoeven gaan. Het geeft de mantelzorger net wat meer zekerheid.

Sensoren in de woning

De sensoren in huis signaleren veranderingen, bijvoorbeeld in de frequentie van toiletbezoek of het slaappatroon en geven dit door. Ook nachtelijk dwalen buitenhuis of het vermoeden van een val kan het systeem doorgeven. Via de computer kunnen wij, de familie en mantelzorgers, de gegevens inzien. Afhankelijk van de situatie kan dit betekenen dat iemand van Thuiszorg Het Friese Land naar u toekomt of dat we bellen en vragen of alles in orde is met u. Onder meer bij mensen met beginnende dementie kan dit uitkomst bieden.

Beter afgestemde zorg

De zorg zelf zal door inzet van leefstijlmonitoring niet minder worden, mogelijk wel anders. Het geeft bijvoorbeeld de verpleegkundige of verzorgende de mogelijkheid bezoektijden beter af te stemmen op het leefpatroon van de persoon met dementie. Het systeem is niet geschikt voor alarmering bij acute noodsituaties.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Meer inzicht in dementie.
Meer gerustheid en minder belasting voor mantelzorgers.
Afgestemde zorg.
Beter beeld actuele situatie
Crisissituaties voorkomen.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in

Ervaringen

  • Prima voor elkaar. Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend.

    Zorgkaart Nederland
    anoniem
  • De hulp was deskundig, betrokken en invoelend, vriendelijk en waar nodig kordaat.

    Zorgkaart Nederland
    anoniem

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in